Teksti on julkaistu alunperin Specian verkkosivuilla. Kiitos Specialle antoistasta järjestöhaasteesta!

Specia järjesti keväällä opiskelijajärjestöille suunnatun järjestöhaasteen nyt toista kertaa. Tämän vuoden haasteessa teemana oli viestintä, ja seitsemän opiskelijajärjestön tiimit pääsivät pureutumaan viestintäsuunnitelman tekoon Piritta Seppälän, eli Viestintä-Piritan opeilla. Nyt päästetään haasteen voittajatiimi ääneen kertomaan kokemuksistaan!

Tiimi apujoukkoineen poseeraa, kuvan ottohetkellä kokoontuen ensimmäisiä kertoja ideoimaan tulevaa voitokasta suunnitelmaa!

Näin jälkikäteen on hauska todeta, että korni Whatsapp-ryhmämme nimi ”Voittajat” osoittautui todeksi. Toisaalta se kertoi ryhmämme innosta ja itsevarmuudesta, jotka olivatkin tärkeitä tekijöitä onnistuneen viestintäsuunnitelman tekemiseen. Kerromme seuraavaksi meidän, voittajien tarinan.

Oli selvää, että Suomen Kasvatustieteiden Opiskelijoiden Liitto ry halusi osallistua haasteeseen viime vuoden tapaan. Näin ollen keräsimme tiimin kasaan ja lähdimme mukaan järjestöhaasteeseen innostuneina. Haasteessa luotiin järjestön viestintäsuunnitelma tulevalle syksylle. Suunnitelman tuli olla realistinen ja toteuttamiskelpoinen, joten haasteeseen osallistuminen oli hieno mahdollisuus oppia uutta viestinnästä ja samalla vahvistaa järjestömme toimintaa viestinnän osalta.

Meitä kouluttaneen Viestintä-Piritan webinaari antoi hyvän pohjan suunnitelman tekemiselle. Koimme erittäin hyödyllisiksi informaation viestinnän moninaisuudesta, konkreettiset apukysymykset sekä materiaalit viestintäsuunnitelman tekoa varten.

Yhteistä projektityöskentelyä poikkeusoloissa

”Selkeä työnjako, säännöllinen tapaaminen ja hyvä yhteishenki tekivät työskentelystämme tehokasta ja samaan aikaan mielekästä.”

Projektin aikana tapasimme viikoittain ja keskustelimme suunnitelmasta sekä sovimme työnjaosta seuraavaa kokousta varten. Varsinainen työskentely tehtiin itsenäisesti. Selkeä työnjako, säännölliset tapaamiset ja hyvä yhteishenki tekivät työskentelystämme tehokasta ja mielekästä. Onnistuimme lopulta palauttamaan hyvän paketin, jossa näkyi jokaisen tiimiläisen kädenjälki ja omien vahvuuksien hyödyntäminen.

Koronatilanne ei varsinaisesti haitannut tiimimme työskentelyä, sillä olisimme joka tapauksessa työskennelleet etäyhteyksien avulla, kun jokainen meistä asuu eri puolilla Suomea: Tampereella, Oulussa ja Espoossa. Vaikka henkinen kuormitus oli läsnä, jälkikäteen tuntuu siltä, että säännölliset tapaamiset haasteen tiimoilta edistivät tiimiläisten jaksamista poikkeusaikana, sillä miiteissä pystyimme haasteen edistämisen lisäksi yhdessä purkamaan koronan aiheuttamia tuntemuksia.

Suunniteltu viestintä on yksi järjestötoiminnan avaintekijöistä

Viestintähaasteen myötä näemme nyt viestinnän entistä laajemmin ja entistä merkityksellisempänä järjestön toiminnan osana. Mikäli järjestö ei viesti tai viestintä on vähäistä, se ei ole olemassa jäsenistölleen. Mikäli puolestaan viestintää ei suunnittele, se näkyy laadussa ja ampuu helposti strategian ohi. Opimme, että sen vuoksi on hyvä kysyä viestintäsuunnitelman teon yhteydessä yksinkertaisia kysymyksiä: mitä, miten, miksi ja kenelle?

Prosessissa opimme paljon viestinnästä, mutta myös harjaannutimme ryhmätyötaitojamme. Saimme haasteen myötä konkreettisen tuotoksen, jota voimme hyödyntää syksyllä viestinnässämme ja pohjana tuleville viestintäsuunnitelmille. Haluamme lopuksi vielä kiittää Speciaa hyvästä aiheenvalinnasta ja Pirittaa kattavasta webinaarista.

Tämän blogikirjoituksen ovat kirjoittaneet onnelliset järjestöhaasteen voittajat Lotta, Johanna, Jasmin, Elina ja Lassi / SKOL – Suomen kasvatustieteiden opiskelijoiden liitto

Vastaa