SKOLin yksi painopisteistä on kasvatustieteiden alan brändääminen, alaylpeyden lisääminen ja kasvatustieteilijän vahvuuksien ja erityispiirteiden tunnistamisen kehittäminen. Näiden asioiden kehittämiseksi liitto on julkaissut Työelämäoppaan kasvatustieteiden opiskelijalle.

Voit lukea oppaan kokonaisuudessaan täältä!

Työelämäopas on suunnattu minkä tahansa vaiheen kasvatustieteiden opiskelijalle taikka alasta muutoin kiinnostuneelle. Se valottaa kasvatustieteitä alana, avaa sitä, millainen alan työkenttä on ja minkälainen tulevaisuus kasvatustieteilijää odottaa. Oppaassa käsitellään näiden teemojen lisäksi SKOLin tarjoamia työelämään liittyviä palveluita (kuten Duunisafari ja Vertaismentorointiohjelma) sekä otetaan kantaa kasvatustieteiden opintoihin liittyvään harjoitteluun ja harjoittelupaikan hakuun.

Oppaan julkaisun yhteydessä on avattu myös yleiset työelämäsivut. Työelämäsivuilta löytyy lisätietoa kasvatustieteilijän työllistymisestä sekä harjoittelusta. Sivut sisältävät listauksen mahdollisista harjoittelupaikoista. Lista sisältää työnantajia, joissa kasvatustieteilijöitä on aiemmin ollut tekemässä tutkintoon liittyvää harjoittelujaksoa.

Toivomme, että opas antaa opiskelijoillemme uskoa omaan osaamiseen, apua sen tunnistamiseen sekä selvennystä siihen, miten kasvatustieteilijä työllistyy ja millainen työkenttä työelämässä meitä odottaa. Oppaalla haluamme korostaa kasvatustieteilijän moniosaajuutta sekä laajaa, jatkossakin työelämän muuttuessa hyvin tärkeää, erityisasiantuntijuutta.

Toivotamme hyviä lukuhetkiä oppaan, ja työelämäsivujen parissa!

P.S. Työelämään ja kasvatustieteisiin liittyviä teemoja käsitellään myös alumnipodcastissamme Perjantain SKOLauksessa. Voit kuunnella podcastia Spotifyssa!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: