Duunisafarit ovat alunperin Aikuiskasvatuksen killan työelämähanke, joka on sittemmin levinnyt myös muihin kaupunkeihin. Duunisafareiden tarkoituksena on lisätä yhteyksiä opiskelijoiden, alumnien sekä ylipäätään työelämän välillä. Konkreettista kokemusta työelämästä tarjotaan siten, että opiskelija menee muutamaksi päiväksi jo valmistuneen kasvatustieteilijän työpaikalle seuraamaan hänen työtään. Näin opiskelija pääsee kokemaan aitiopaikalta kasvatustieteilijän työympäristöä esimerkiksi osallistumalla palavereihin, vaihtamalla ajatuksia mentorinsa kanssa sekä auttamalla häntä hänen työssään. Duunisafarit tarjoavat sekä opiskelijalle että työnantajille uusia ajatuksia, kokemuksia ja näkökulmia sekä verkostoja oman alan ammattilaisiin.

Ohjeet Duunisafareiden järjestämiseen:
  • Ottakaa yhteyttä organisaatioihin, joissa työskentelee kasvatustieteilijöitä tai mielenkiintoisiin alumneihin suoraan. Kertokaa Duunisafarin ideasta ja kysykää, voisiko heidän työpaikalleen tulla muutamaksi päiväksi duunisafarilainen tutustumaan työelämään. Mentoreiden etsimisessä ja Duunisafarit-paikkojen sopimisessa kannattaa olla ajoissa liikenteessä, sillä asiantuntijatehtävissä työskentelevien kalenterit täyttyvät nopeasti. Duunisafarit-paikkoja olisi hyvä olla noin 3-5 kerrallaan.
  • Suurin työ on jo tehty, kun olette lyöneet lukkoon tulevat työpaikat, hienoa! Seuraavaksi kannattaa luoda Facebook-tapahtuma Duunisafareista, joissa selitetään konseptia ja esitellään duunisafarilaisten tulevat mentorit sekä heidän organisaationsa. Duunisafareiden ilosanomaa kannattaa levittää mahdollisimman laajalle, jotta mahdollisimman moni kuulee tästä erinomaisesta tilaisuudesta tutustua työelämään.
  • Tehkää ilmoittautumislomake, jossa kysytte perustietojen lisäksi mistä paikoista duunisafarilainen olisi kiinnostunut. Suorittakaa näiden tietojen perusteella arvonta ilmoittautumisajan päätyttyä, jotta kaikilla halukkailla olisi tasavertainen mahdollisuus päästä Duunisafareille. Voitte laittaa kuitenkin arvonnassa etusijalle ensimmäistä kertaa Duunisafareille hakevat opiskelijat taataksenne vaihtelua osallistujissa.
  • Ilmoittakaa arvonnan voittajille heidän Duunisafarit-paikasta ja antakaa heille heidän mentorinsa yhteystiedot. Duunisafarilainen ottaa itse yhteyttä mentoriinsa ja sopii minä päivinä menee seuraamaan hänen työtään.
  • Lähettäkää palautekyselyä sekä duunisafarilaisille että mentoreille ja kehittäkää niiden avulla toimintaanne entisestään. Voitte myös pyytää lyhyttä reportaasia esimerkiksi blogiinne, jotta muutkin voivat inspiroitua duunisafarilaisten kokemuksista.

Jos innostuit ja haluat järjestää Duunisafarit omassa kaupungissasi, SKOLilta voi kysyä vielä lisää vinkkejä ja tukea Duunisafareiden järjestämiseen!

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: