SKOL ja jäsenjärjestöt

Liiton yhtenä tavoitteena on toimia Suomen yliopistokaupungeissa toimivien kasvatustieteiden opiskelijoiden yhdistysten keskuselimenä ja lisätä kasvatustieteiden opiskelijajärjestöjen yhteistoimintaa. SKOL pyrkii helpottamaan kaupunkien välistä yhteistyötä toimimalla linkkinä järjestöjen välillä. Liitto järjestää myös jäsenyhdistysten jäsenille yhteistä toimintaa ja tuottaa erilaisia palveluita.

SKOLin jäseniä ovat Suomen tiedekorkeakoulujen kasvatustieteiden opiskelijoiden rekisteröidyt yhdistykset. Jäsenjärjestöihin ja alan opiskeluun eri kaupungeissa voi tutustua tarkemmin Opiskelu -otsikon alta. SKOLin jäsenjärjestot ovat:

  • Aikuiskasvatuksen kilta ry (Helsinki)
  • Peduca ry (Helsinki)
  • Kassos ry (Joensuu)
  • Emile ry (Jyväskylä)
  • Lastu ry (Rovaniemi)
  • Motiva ry (Oulu)
  • Mentor ry (Tampere)
  • Katko ry (Turku)

Järjestöjen hallitukset valitsevat vuosittain keskuudestaan SKOL-vastaavan. Vastaavan tehtävänä on tiedottaa SKOL-asioista omalle järjestölleen ja osallistua SKOL-vastaavien tapaamisiin. Tapaamisista ja SKOL-vastaavien toiminnasta vastaa SKOLin hallituksen kaupunkivastaava.

Jäsenjärjestöt päättävät SKOLin toiminnasta vuosittaisessa sääntömääräisessä vuosikokouksessa, joka sijoittuu perinteisesti loppuvuodelle. Vuosikokouksessa valitaan tulevan kauden hallitus sekä vahvistetaan tulevan kauden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Lisäksi vuosikokouksessa vapautetaan edellisen vuoden hallitus vastuusta hyväksymällä toimintakertomus ja tilinpäätös.

 

Kasvatustieteilijöiden yhteistoimintaa

Kasvisristeily on jokavuotinen Suomen kasvatustieteiden opiskelijat yhteen kokoava iloinen suurtapahtuma, joka ajoittuu perinteisesti keväälle. Risteilyn vetäjäksi valitaan aina yksi kaupunki, jonka vastuulla on risteilyn varaaminen ja koordinointi.

Supersitsit ovat kaikille Suomen kasvatustieteilijöille tarkoitetut, joka vuosi järjestettävät sitsit. Ne ajoittuvat kalenterivuodessa syksylle ja järjestetäänkin usein lokakuussa. Supersitsit suunnittelee ja toteuttaa jokaisen kaupungin kasvatustieteen opiskelijajärjestö vuorollaan. Sitseillä pääseekin tutustumaan järjestäjäkaupungin opiskelijoiden sitsikulttuuriin! Jokainen osallistuja pääsee tervehdyksen sekä puheenvuorojen kautta tuomaan mukanaan myös oman kaupunkinsa sitsiperinteitä.

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: