Lapin yliopistossa ainejärjestö kasvatusalan ja kestävyyskasvatuksen opiskelijoille on Rovaniemen Lastu ry. Kasvatusalaa suorittavat voivat tällä hetkellä valita pääaineeksi yleisen kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen tai mediakasvatuksen. Lastulainen voi valmistautua siis kasvatusalan kandidaatiksi ja maisteriksi tai kestävyyskasvatuksen kandidaatiksi ja maisteriksi. Kandivaiheessa kaikissa pääaineissa (yleisessä kasvatustieteessä, media- ja aikuiskasvatustieteessä) on samat opinnot. Kestävyyskasvatukselle on kuitenkin erillinen koulutusohjelma.

Lapin yliopistossa on yhteensä neljä eri tiedekuntaa: kasvatustieteiden tiedekunta, oikeustieteiden tiedekunta, yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja taiteiden tiedekunta. Lapin yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus ja sivuaineita voi valita muistakin tiedekunnista kuin omastaan. JOO-opintojen (joustava opinto-oikeus) kautta voi hakea lukemaan sivuaineita myös Oulun yliopistosta.

Opiskelijakaupunkina Rovaniemi on lämminhenkinen, ja yliopisto ja ammattikorkeakoulu pitävät opiskelijaelämän vilkkaana. Opiskelijaelämä on yliopiston pienuuden takia todella poikkitieteellistä ja kavereita löytää muista tiedekunnista ja muilta vuosikursseilta helposti. Opiskelijatapahtumissa Rovaniemen lastulaiset voikin tunnistaa oransseista haalareistaan ja hyvästä yhteishengestä. Yliopiston tilat ovat hienot ja opiskeluseuraa sieltä löytyy aina. Etenkin Petronellassa notkuminen on suosittua lastulaisten keskuudessa. Rovaniemen lastulaiset tulevat kaikkialta Suomesta.

Rovaniemellä on mahtavat mahdollisuudet harrastaa monenlaista ulkoilua ja urheilua. Keskustan läheltä löytyy kauniita vaellusreittejä. Urheiluopisto ja laskettelukeskus mahdollistavat paljon harrastamista. Suosittuna turistikohteena Rovaniemi on myös pullollaan viihtyisiä ruokapaikkoja ja kahviloita.

 

Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan verkkosivut

Rovaniemen Lastu ry:n kotisivut