Tampereella on vahva elinikäisen ja jatkuvan oppimisen painotus. Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutuksen (elokas) kandidaatti- ja maisteriopinnot sisältävät monipuolisesti ja laaja-alaisesti kasvatustieteiden opintoja. Suuri osa tutkinnosta koostuu vapaasti valittavista opinnoista, joten omasta opintopolusta voi muokata hyvin uniikin kokonaisuuden. 

Tampereen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus, joten vapaasti valittavia opintoja voi valita melkeinpä kaikista Tampereen yliopistossa tarjottavista opinnoista, eikä niihin tarvitse hakea erikseen. Kenties yleisimpiä vapaasti valittavia opintoja elokkailla ovat hallintotieteet, psykologia, viestintä ja yhteiskuntatutkimus. Tutkintoon on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan aikuiskoulutuksen opettajan pedagogiset opinnot. Tampereen korkeakouluyhteisön myötä meillä on myös mahdollisuus opiskella ristiin kursseja Hervannan kampuksen tarjonnasta sekä Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta.

Opiskelukaupunkina Tampere on mitä mahtavin, ja opiskelijakulttuuri on täällä hyvin moninaista ja näkyvää. Tampere on sopivan kokoinen ja erittäin opiskelijaystävällinen kaupunki, jossa tapahtuu jatkuvasti. Tampereella on myös upeat ulkoilumaastot ja hyvät kulkuyhteydet eri puolille Suomea. Lisäksi harrastusmahdollisuudet ovat hyvät, ja Tampereen yliopiston piirissä toimii lukuisia harrastekerhoja, joista valita. Opiskelijatoimintaa leimaa erityisesti yhteisöllisyys, ja ainejärjestöt järjestävät paljon poikkitieteellisiä tapahtumia. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TREY järjestää Suomen suurimman wapun, fuksitapahtumia, sitsejä ja muita juhlia, jotka kokoavat koko yliopistoyhteisön yhteen. Lisäksi joka kuukausi Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun haalarikansa voi kokoontua Kolmioille, Haalaribileisiin sekä Pistoille. Kavereita ja tuttuja saa siis varmasti eri aloilta ja vuosikursseilta muutenkin kuin kurssien puitteissa, sillä Tampereella opiskelijalle vapaa-ajan tekemistä riittää! Tampereella järjestetään myös Suomen suurimpia opiskelijatapahtumia, kuten Hämeenkadun Appro ja Akateemisen Kyykän MM-kilpailut.

Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö on Mentor ry, jonka jäsenet tunnistaa vihreistä haalareista, mentor-collegesta sekä omenalogollamme koristetusta haalarimerkistä. Mentor vastaa jäsentensä edunvalvonnasta, edustaa jäsenistöään, ajaa opiskelualansa asioita sekä järjestää tuutorointia ja monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Mentorissa on lämmin tunnelma, ja jokainen jäsen on tervetullut mukaan tapahtumiin sekä järjestämään toimintaa hallitus- tai toimihenkilötoiminnan kautta. Toimintaa on keskusteluilloista sitseihin, kokkailuiltoihin, työelämätapahtumiin ja excursioihin. Voit tutustua Mentoriin alla olevan linkin kautta kotisivuillamme sekä Instagramissa @mentor_ry!

 

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan verkkosivut

Mentor ry:n kotisivut