Lapin yliopistossa voi tällä hetkellä valita pääaineeksi yleisen kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen tai mediakasvatuksen. Kandivaiheessa kaikissa pääaineissa on samat opinnot. Mediakasvatuksen maisteriohjelma on englanninkielinen ja sitä voi kasvatustieteellisessä tiedekunnassa opiskella vain Rovaniemellä.

Lapin yliopistossa on yhteensä neljä eri tiedekuntaa: kasvatustieteiden tiedekunta, oikeustieteiden tiedekunta, yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja taiteiden tiedekunta. Lapin yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus ja sivuaineita voi valita muistakin tiedekunnista kuin omastaan. JOO-opintojen (joustava opinto-oikeus) kautta voi hakea lukemaan sivuaineita myös Oulun yliopistosta.

Opiskelijakaupunkina Rovaniemi on lämminhenkinen, ja yliopisto ja ammattikorkeakoulu pitävät opiskelijaelämän vilkkaana. Opiskelijaelämä on yliopiston pienuuden takia todella poikkitieteellistä ja kavereita löytää muista tiedekunnista ja muilta vuosikursseilta helposti. Ainejärjestö yleisen kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen ja mediakasvatuksen opiskelijoille on Lastu ry. Yliopiston tilat ovat hienot ja opiskeluseuraa sieltä löytyy aina. Etenkin Petronellassa notkuminen on suosittua lastulaisten keskuudessa. Lastulaiset tulevat kaikkialta Suomesta.

Rovaniemellä on mahtavat mahdollisuudet harrastaa monenlaista ulkoilua ja urheilua. Keskustan läheltä löytyy kauniita vaellusreittejä. Urheiluopisto ja laskettelukeskus mahdollistavat paljon harrastamista. Suosittuna turistikohteena Rovaniemi on myös pullollaan viihtyisiä ruokapaikkoja ja kahviloita.

Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan verkkosivut

Lastu ry:n kotisivut