Turun vahvuutena on monipuolisuus, sillä Turun yliopistossa voi opiskella pääaineena yleistä kasvatustiedettä, aikuiskasvatustiedettä tai erityispedagogiikkaa. Turussa on mahdollisuus suorittaa myös opettajan pedagogiset opinnot kaikissa pääaineissa ja saada opettajan tai erityisopettajan kelpoisuus.

Jokainen opiskelija voi luoda omanlaisen opintopolkunsa, sillä sivuaineita voi valita laajasti eri aloilta. Suosittuja sivuainevalintoja Katkolla ovat psykologia, sosiaalitieteet, liiketoimintaosaaminen (LITO) sekä työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuus (TYHE). Turussa tehdään myös yhteiskunnallisesti merkittävää kasvatustieteellistä tutkimusta, joka on vertailevan kasvatustieteen lisäksi kasvatussosiologisesti, -historiallisesti ja koulutuspoliittisesti painottunutta.

Joka neljäs turkulainen on opiskelija, joten Turku on todellinen opiskelijakaupunki! Turussa on helppo opiskella, sillä kampusalue sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Haalarit ovat tuttu näky katukuvassa ja erilaisia opiskelijatapahtumia on paljon. Esimerkiksi ainejärjestömme Katko järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia, kuten bile-, hyvinvointi-, työelämä- ja kulttuuritapahtumia sekä pitää huolta opiskelijoiden edunvalvonnasta.

Tervetuloa Turkuun ja Katkolle!

Opiskelijalähettiläs Elinan video kasvatustieteiden opiskelusta Turussa

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan verkkosivut

Katko ry:n kotisivut