Specia on akavalainen ammattijärjestö, joka edustaa asiantuntijoita ja esihenkilöitä sekä FM- ja KM-asiantuntijakoulutuksissa opiskelevia. Specian jäsenenä voit kouluttautua ammatillisesti, verkostoitua ja hyödyntää työnhaku- ja urasuunnittelupalveluita. Specia valvoo etujasi kaikissa urasi eri vaiheissa. Edunvalvonnassa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, joustojen lisääminen sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien turvaaminen. Specia tarjoaa jäsenilleen muun muassa lakipalveluita, koulutuksia ja koulutustukea. Tutustu Speciaan ja sen tarjoamiin palveluihin tarkemmin tästä.

Erityisesti opiskelijoille suunnattuihin materiaaleihin pääset tutustumaan Opiskelijalle-sivulta, josta löydät muun muassa korkeakouluharjoittelu- ja Kasvatustieteilijät työelämässä – oppaat, joista löydät tietoa asiantuntijatehtäviin valmistuvien kasvatustieteilijöiden työllistymisestä, vinkkejä urasuunnitteluun sekä tukea työsuhteiden kiemuroihin. Sivuilta löydät myös materiaalia työnhaun tueksi!

Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan ja työmarkkinoiden kentällä. Liity nyt jäseneksi!

Liittymisen yhteydessä suositeltavaa liittyä myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon, joka tarjoaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan sen varalta, jos työelämässä kohtaakin työttömyysjaksoja. Ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan oikeuttavan työssäoloehdon saat kerrytettyä esimerkiksi kahden kesän töillä.

 

%d