Jyväskylän yliopisto on oiva paikka opiskelijalle. Sen 15 000 opiskelijan ja kuuden tiedekunnan yhteisö tarjoaa loistavat mahdollisuudet tutustua opiskelujen aikana moniin eri aloihin. Jyväskylän yliopiston juuret ovat jo 150 vuotta sitten perustetussa opettajankoulutusseminaarissa. Kaupunkimme on siis kuin kasvatustieteilijän koti!

Kasvatus- ja aikuiskasvatustiede kuuluu Jyväskylällä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaan ja sen alla kasvatustieteen laitokseen. Kasvatustieteilijät löydät vuonna 2015 rakennetusta Ruusupuisto-rakennuksesta tai opiskelijoiden suosimasta vasta uudistetusta kirjasto Lähteestä. Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkinto-ohjelmaan sisältyy kasvatustieteen perusopinnot, aineopinnot, syventävät opinnot, sekä muut yhteiset opinnot, harjoittelujakso ja laaja määrä vapaasti valittavia opintoja.

Jyväskylän yliopistossa vapaasti valittavien opintojen mahdollisuudet ovat erittäin laajat (valinnaisten opintojen portaali). Kasvatustieteilijöiden keskuudessa suosittuja vapaasti valittavia opintoja ovat muun muassa erityispedagogiikka, psykologia, johtaminen ja viestintä. Maisterivaiheessa on suosittua suorittaa myös aikuiskasvattajan pedagogiset opinnot. Opiskella voi myös esimerkiksi viittomakieltä tai sukupuolentutkimusta.

Jyväskylässä kaupunki ja opiskelijat ovat yhtä. Yliopiston kampukset sijaitsevat keskustan kupeessa, joten opiskelijat näkyvät kaupunkikuvassa voimakkaana ja nuorekkaana tuulahduksena. Kompakti keskustaratkaisu tuo palvelut lähelle opiskelijoita, ja toimivia asumisratkaisuja opiskelijoille tarjoaa Koasin ja Soihdun asunnot. Myös ulkoilumahdollisuudet ovat mainiot kaupungin keskustan rajaavilla Harjulla sekä Jyväsjärvellä. Opiskelijoiden laajat ja edulliset liikuntamahdollisuudet takaa korkeakoululiikunta uMove, jossa voit käydä niin ryhmäliikuntatunneilla, palloiluvuoroilla, kuntosalilla kuin uimassa. Unohtaa ei saa myöskään Jyväskylän aina eloisaa yöelämää.

Emileläiset eli yleisen kasvatustieteen opiskelijat tunnistetaan neonkirkkaana loistavista oransseista haalareistaan sekä mahtavasta yhteishengestä ja yhdessä tekemisen meiningistä. Siksipä kaikki Emileläiset kuuluvat tiiviiseen porkkanaperheeseen. Tässä suhteellisen pienessä mutta aktiivisessa ainejärjestössä järjestetään monipuolista toimintaa niin opiskelijariennoista työelämäpäiviin. Voit esimerkiksi osallistua peli-iltaan, sitseihin, kyykkään, lajikokeiluun tai työelämään liittyviin työpajoihin. 

Tervetuloa Jyväskylään!

 

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan verkkosivut

Emile ry:n kotisivut

Seuraa Instagramissa @emile_ry & @emilentapahtumat